shadow

Media prima kini boikot rangkuman perlawanan yang melibatkan pasukan Kedah? Itulah yang menjadi tanda tanya selepas rancangan bahagian sukan di tv3, tv9 dan ntv7 tidak menyiarkan rangkuman perlawanan Melaka United vs Kedah 29 Julai 2017.

Selain dikatakan sudah tidak berminat untuk menyiarkan siaran langsung perlawanan yang melibatkan pasukan Kedah, kini media prima juga tidak menayangkan rangkuman perlawanan yang melibatkan Kedah.

Tidak pasti sama ada media prima betul-betul boikot pasukan Kedah atau ingin menjaga aib pasukan Naib Presiden FAM iaitu, Datuk Yusoff Mahadi iaitu Melaka United.

Tinjauan kedahlani.com di beberapa ‘group’ laman sosial peminat bolasepak Kedah, mereka juga sedar akan hal ini yang media prima tidak menyiarkan rangkuman perlawanan antara Melaka United dan Kedah. Mereka nyata berasa tidak puas hati dan dalam pada masa yang sama menyalahkan pihak KFA juga.

Sebelum ini, Persatuan Bolasepak Kedah(KFA) telah menolak siaran langsung yang akan ditayangkan oleh tv3 antara pasukan Kedah vs Selangor di Stadium Darul Aman. Rata-rata peminat Kedah menyalahkan KFA tentang hal ini.

Ura-ura yang tersebar di laman sosial facebook juga bertiup kencang bahawa media prima akan menayangkan siaran langsung liga super perlawanan di antara Pahang vs Kedah pada 5 Ogos 2017 nanti.

Komen

Author

admin